true

توصیه های پاییزی طب ایرانی
قدما توصیه کردند از باد پاییزی پرهیز کنید ، هوای پاییز سرد و خشک و موجب👇
اگزما
ترک پوستی
بدترشدن بواسیر
بروز دردهای استخوانی
تشدید افسردگی و… می شود.
بدن را از سرمای بامداد و گرمای میانه روز محافظت نمایید.
از زیاده روی در مصرف میوه جات خودداری کنید.
حتی الامکان در طول روز از خوابیدن پرهیز نمایید.
استفاده از اغذیه گرم و تند ، آش جو ، حلیم،،سوپ جو، فرنی ( با آرد گندم)،گوشت بره، مرغ فربه، شیرینی جات تهیه شده از پسته، بادام و شکر ( مانند لوزینه، و جوزقند) شیر عسل مناسبند.
بهتر است در پاییز ،غذاهای حاوی رطوبت بیشتر و گرم استفاده شود .
معده در فصول سرد قویتر است و نیاز به غذاهای گوشتی و شیرین برای تولید حرارت بیشتر است ،
پس گوشتها خصوصا گوسفند ، شترمرغ ،مرغ ،بلدرچین ، تخم مرغ بیشتر مصرف کنیم.
آجیل مثل ،پسته ، بادام ، فندق ،خرما ، مویز ، توت ، سیب ، انار ، انگورشیرین بهترین میوه ها برای پاییز هستند.
مصرف زنجبیل و دارچین و زعفران را بیشتر از بقیه فصول داشته باشیم . اما دقت کنیم زیاده روی همیشه باعث ضرر است.
پرهیزات
خصوصا هندوانه ،خیار ، ماست کمتر مصرف کنیم یا با مصلحات میل شود.
از خوردن اغذیه غلیظ، سنگین و دیرهضم و اغذیه سودازا ( fast food،سوسیس و کالباس، گوشت گاو , قارچ ، تن ماهی،،گوشت نمک سود، بادمجان ، ترشیجات و میوه های ترش،کلم ، عدس ، ) خودداری نمایید.
دکتر ویدا نظری و دکتر مینا محبی(متخصص طب سنتی)
true
true
true
true